duminică, 5 aprilie 2009

DESPRE ARESTAREA LUI GIGI BECALI

Probleme din ce în ce mai mari pentru Gigi Becali. Declaraţiile făcute de Cătălin Zmărăndescu se bat cap în cap cu cele făcute de unii martori, cu celelalte probe din dosar şi chiar cu amănuntele date de omul de afaceri Gigi Becali. Concluzia apare în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Becali şi a patru dintre apropiaţii săi.
Doi atacatori şi doi hoţi, aşa arată descrierea făcută de Cătălin Zmărăndescu în faţa instanţei. Martorii, imaginile surprinse de camerele de supraveghere, dar şi calculele expertului arată că în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, în incidentul de pe strada Doctor Felix din Capitală, au fost implicati patru atacatori şi două victime.
Primul martor al incidentului este un taximetrist care a sunat la 112. I-a povestit judecătorului exact ce a relatat şi dispecerei.
Un al doilea martor povesteşte că "a auzit o bubuitură, a ieşit în curtea firmei şi a văzut cum doi indivizi îl bateau pe un al treilea vizavi de o scară de bloc, dupa care l-au aruncat în portbagajul unui autoturism care a demarat în trombă, martorul precizând că a auzit două focuri de armă". Al treilea martor are o poveste similară. "A auzit un zgomot puternic ca de accident de maşină, apoi larmă şi strigăte, iar când a ieşit pe balcon a vazut cum un autoturism a demarat în trombă, observând apoi în dreptul scării mai multe pete de sânge", se arată în motivaţie.
De asemenea, un alt martor " a văzut din cabina de pază în care se afla pe strada doctor Ferlix, cum doi indivizi îl băteau pe un altul în faţa blocului, vizavi, cei doi fiind descrişi ca nişte persoane înalte, solide, tunse scurt", scrie în motivaţie.
Anchetatorii mai au şi declaraţia unui martor sub acoperire care dă aceleaşi informaţii.
În motivarea instanţei apar detalii şi despre momentul sechestrării celor trei hoţi la barul din Pipera. Instanţa admite că discuţia din imagini este una amiabilă, dar atrage însă atenţia că una dintre victime este rănită la picior.
Vineri dimineaţă, Judecătoria sector 1 a emis pe numele lui Gigi Becali şi a patru dintre apropiaţii săi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Recursul împotriva deciziei va fi judecat luni de Tribunalul Bucureşti.

Niciun comentariu: